150-dagars (?)

 
Som en paus från all fysikplugg (vi har kursprov på fredag), beslöt jag mig för att se hur många dagar det är kvar till USA. Jag räknade med att jag åker det tidigaste datumet (25 juli), eftersom det faktiskt är en möjlighet beroende på när min skola börjar. Egentligen hoppas jag på att åka senare, för då kan jag vara med på O-ringen, men hursomhelst:
 
Resultatet visade 150 dagar kvar.
 
Det är ju ingenting! Eller, egentligen är det ca 40% av ett år, men ändå. Känns så häftigt/konstigt/läskigt/spännande/roligt att jag ska iväg. Bokade även tid på vårdcentralen idag för att göra ett tuberkulostest som måste finnas med i hälsointyget. Är snart helt färdig med min ansökningshandling!
0 kommentarer

Get Ready-möte i Göteborg!

20 februari

Vi var i Göteborg, mamma och jag, för att få information om USA (!!). Jag skrev även ett prov som alla USA-studenter är tvungna att göra och det gick rätt bra. Provet var uppdelat i hörförståelse, som var väldigt lätt, och en läsförståelse, som var lite svårare. Skulle säga att det var lite likt nationella proven vi tvingas skriva varje år, men det talades endast amerikansk engelska. Vilket jag gillade, eftersom den är så mycket lättare att förstå än alla de accenter som förekommer på nationella!

Träffade även Amanda, i min vän Stinas klass, där eftersom hon också ska åka med Explorius och hon blev lite förvånad over att se mig där! Har inte sagt till så många att jag ska åka än, men känns skönt att kunna prata med någon om det här, som håller på med samma sak. Fick även hjälp med mitt personliga brev som ska med i ansökningshandlingen och det är jag så tacksam över. Är jättesvårt att komma på något bra att skriva! Har pratat med min mentor, SYV, engelskalärare och andra på skolan och har börjat få alla papper klara för att kunna skicka dem till USA, spännande.

Efter mötet åt jag och mamma på McDonald’s i Alingsås och mamma sa: ”Lika bra vi känner in stämningen med USA direkt!”

Nu ikväll kommer Anna hem från Uppsala och vi ska se Frozen för hon har inte sett den, älskar den filmen!

 

 
 
0 kommentarer

ansökningsskrivande

Idag har jag börjat på min ansökning som ska skickas till USA och herregud vad mycket som ska fyllas i! Förutom läkarintyg, betyg, accepterande av regler osv är det massvis av personliga frågor som är så otroligt svåra att svara på. Vad gör dig unik? Ge ett exempel på när du visat omtanke för andra människor känslor. Vilka av de här aktiviteterna tycker du om? (De hade tap dance som förslag! Vet ingen som steppdansar?) After you finish school, what are your career goals and describe how you will achieve them.
 
Blir galen! Det är väldigt roligt att fylla i, eftersom jag vet vad det leder till och hur viktigt det är, men jättesvårt och massvis med frågor. Ska i nästa vecka börja på mitt personliga brev också, som är det i princip viktigaste, och har ingen aning om hur jag ska formulera mig. Bara att kämpa på antar jag, för bra ska det bli!
0 kommentarer