Första skypesamtalet

Har precis skypat med min värdfamilj för första gången!!
 
Vi pratade i ungefär fyrtio minuter och det kändes verkligen jättebra. De är hur trevliga som helst och vi skrattade mycket. Nu i efterhand minns jag inte jättemycket av vad vi sa, jag var så sjukt nervös hela tiden. Men vi pratade en del om hur det blir när jag kommer dit (de föreslog att vi ska försöka fixa så jag åker lite tidigare än planerat), och så frågade de en del om min stad, skola osv. De frågade även hur man uttalade mitt namn, och jag drog klassikern jag fått lära mig på tidigare utlandsresor: "like Christina, but without the Chri".
Mamma och pappa kom även upp till min dator och sa hej en stund.
 
Frågade min familj om de var okej med att jag skriver en blogg och nämner dem/lägger upp bilder, och eftersom de sa att det var okej, tänkte jag informera lite om dem! Min familj är ganska ung men det känns jättebra det med!
 Familjen består av mamma Rikia, pappa Tom, barnen Liberty (som är 10), Jocee (som är 7), och lille Case (som är 1). De bor i ett fint hus ungefär fyra minuter utanför Grant, där jag ska gå i skolan. Var verkligen nöjd med min placering innan ikväll men nu har jag bara blivit ännu mer taggad på att åka, längtar så mycket!!
 
ett foto jag fick med i mailet från Jonatan.
3 kommentarer

Den första kontakten med USA

I söndags var jag, mamma och pappa nere i Göteborg på det sista, obligatoriska Get Ready-mötet. Vi fick otroligt mycket information under de drygt fyra timmarna mötet höll på. VI fick även lyssna på tidigare utbytesstudenters erfarenheter och tips, vilket var jätteroligt, lugnande och peppande. 
 
Jag har även mailat fram och tillbaka några gånger med mina värdföräldrar. Jag är verkligen jättetaggad på att åka iväg nu och längtar efter att få lära känna dem och börja High School. Har googlat som tusan (i princip lite varje dag) och kollar min mail varje morgon ifall de skickat något nytt under natten. På söndag ska vi prata "face to face" för första gången och jag är jättenervös och glad! De verkar jättesnälla och de har även skickat bilder på mina värdssyskon som är supergulliga. Idag är det dessutom 103 dagar kvar tills planet lyfter från Sverige!

För övrigt har jag skrivit mitt sista spanskaprov någonsin idag, och laddar nu upp inför slutspurten då körkortsplugg, kemikursprov, mattenationella och födelsedag ska hinnas med innan sommarlovet.
 
 

 
 
0 kommentarer

Grant, Michigan, USA.

Jag har fått min placering!! Jag ska bo hos en familj i Grant, Michigan!!
 
 
Igår hade jag tre missade samtal från ett nummer jag inte kände igen och först tänkte jag att det var telefonförsäljare, så jag ignorerade dem och glömde av det. Senare, när jag satt och väntade på bussen när klockan var ungefär halv sex googlade jag numret och såg att det var Explorius som ringt. Fick panik, blev skakig och fruktansvärt arg på mig själv! Varför hade jag inte kollat upp numret tidigare? Eftersom deras kontor stänger klockan fem var det bara att vänta tills idag, och direkt efter engelskanationella ringde jag upp Explorius. Då berättade Jonatan att de fått min värdfamilj, att jag ska till Michigan och lite om familjen. Vill inte skriva ut något om dem här än, eftersom jag inte hunnit kontakta dem än, men ska göra det så snart jag kan!
 
 
Michigan är den röda delstaten och jag ska bo ganska nära staden Grand Rapids!
 
 
0 kommentarer