Mamma


Idag saknar jag min mamma lite extra. Är inte ens tresiffrigt kvar tills vi ses nu. 

Sverige: jag återvänder 7e juni.
0 kommentarer

Pineapple plantation

 
 

Dag 2

Vi började dagen tidigt med att åka med buss till Dole’s ananasplantage och överdriver inte när jag säger det var ananas så långt ögat kunde nå. Fanns en labyrint, ananasträdgård, souvenirbutik, lekplats osv. Inne i souvenirbutiken sålde de pineapple whip, som var en blandning mellan mjukglass och frozen yoghurt, men gjord i princip helt på ananas. Det var verkligen helt underbart gott, önskar att det gick att köpa i Michigan eller i Sverige! Köpte souvenirer till mina värdsystrar (och mig själv) där, läderarmband med deras Hawaiianska namn ingraverade, väldigt söta. Libby och Jocee blev glada för det också.

Vi fortsatte sedan vidare till the North Shore och en gammal surfarstad, var jättefint där men vi stannade endast för mat. Fanns ananashamburgare där som många testade, men då jag insett att jag är lite känslig mot ananas (får utslag runt munnen) höll jag mig till baconhamburgare. Vi passade på att besöka en surfarshop efter maten och var ganska coolt att se alla brädor, speciellt efter att ha fått testa själv dagen innan.

Efter maten åkte vi förbi många vackra stränder och stannade vid en för att ta bilder, innan vi nådde vårt slutliga mål: ett Polynesiskt kulturcenter. Det var en fin park med mycket att se på och testa, och vi spenderade hela eftermiddagen och kvällen där. Vi såg bland annat en teaterföreställning, testade att dansa ”huladans” och åt mat. Vi kom hem väldigt sent och nästan allihop somnade på bussen.

1 kommentar

Dag 1 i Hawaii

 

Dag 1 – surfning och katamarantur

Efter att ha ätit riktigt god hotellfrukost och sagt hej till mina belgiska rumskamrater (som i princip pratade franska hela veckan, även med mig i rummet) begav vi oss allihop – alla 98 utbytesstudenter – till den berömda stranden Waikiki Beach. Där blev vi uppdelade i grupper och min grupp började med att åka Katamaran, och det var jätteroligt och skönt att få vara ute på vattnet i solen. De andra grupperna sa att de såg delfiner men det gjorde tyvärr inte min grupp. Något som var lite segt var att jag var tvungen att ha mina glasögon, då mina linser befann sig i min resväska i Kalifornien. Jag umgicks med svenska Molly och Sandra, vi klickade verkligen direkt, och efter lunch var det min grupps tur att surfa. Har alltid varit en dröm för mig att testa att surfa, och var ganska nervös innan för att jag skulle vara dålig på det. Men det gick förvånansvärt bra och jag stod upp en hel del! Att surfa är definitivt något jag vill göra igen, var galet roligt. Brädan gav mina lår lite utslag dock, på grund av vaxet som fanns på den, men det var det värt!

 

När vi surfat gick vi tillbaka till hotellet och gjorde oss i ordning för kvällen (jag hade bränt mig en del så var ganska röd) och till min stora lycka var våra väskor där sen. Hela gruppen gick till en pizzarestaurang i närheten. Efteråt fick vi lite fri tid i Honolulu så jag, Molly, Sandra och Sunny (från Norge) gick runt och tittade. Vi hittade en liten ministad i ett kvarter och gick även in till Urban Outfitters och tog bilder i deras photobooth. Det var en fantastiskt härlig första dag! Har bilder från min surfning också men lägger upp dem senare, då de är på en CD-skiva just nu och inte på min dator.

0 kommentarer