Resan till HawaiiResan till Hawaii 
Jag blev upphämtad tidigt på lördag morgon, av svenska Konrad och hans värdpappa och tillsammans åkte vi ner till Grand Rapids och flygplatsen. Jag hade fått ett sms tidigare på morgonen från United Airlines om eventuella förseningar i trafiken, på grund av ett snöoväder, men vi lyfte från Michigan enligt tidsschemat och landade i Denver, Colorado någon gång runt 10 lokal tid. Väl där började förseningarna, vårt plan var försenat ungefär två timmar så vi fick vänta i fyra timmar på flygplatsen. Vi passade på att äta, skypa med svenska vänner och fick tillslut boarda planet. Flygresan till Kalifornien gick bra, och vi tyckte nästan det var lite skönt att det varit förseningar, för det betydde att vi endast skulle behöva spendera två timmar i San Fransisco. Jag och Konrad gick och åt mat, och när det var dags för boarding begav vi oss till vår gate. När vi kom dit fick vi höra att det blivit en liten försening, för det var något problem med planet. Tio minuter senare fick vi höra att planet till Honolulu, Hawaii, blivit inställd! 

Jag och Konrad tittade på varandra och var helt chockade. De sa även att nästa plan gick dagen efter och att alla resenärer skulle ta sig till Costumber service för hjälp. Vi skyndade oss dit så fort vi kunde men var redan en lång kö. Vi fick vänta en och en halv timma på att komma fram till kön, trots att vi försökte säga till att vi var minderåriga (åtminstone Konrad) och utbytesstudenter i High School. I kön mötte vi ett par från Göteborg, som skulle tagit samma plan som oss, så vi pratade lite med dem. Att höra göteborska igen var hur härligt som helst! När vi väl fick prata med en som arbetade där så såg hon fundersam ut ett tag efter att vi berättat om vår situation, innan hon tog upp telefonen och ringde ett samtal. Hon pratade tyst och när hon väl lade på, skrev hon ut två flygbiljetter. Hon gav dem till oss, sa vilken gate vi skulle gå till och viskade:
”Don’t tell anyone about this.” Förmodligen för att de sagt till alla andra att de skulle åka med flyget dagen efter. Efter 6 timmars väntan fick vi gå på planet och landade till slut (efter 24 timmar på resande fot) i Honolulu. Kom till hotellet klockan 12 på kvällen, utan resväskor för de var tydligen kvar i San Fransisco, och stupade i säng efter en efterlängtad dusch.
0 kommentarer