Pineapple plantation

 
 

Dag 2

Vi började dagen tidigt med att åka med buss till Dole’s ananasplantage och överdriver inte när jag säger det var ananas så långt ögat kunde nå. Fanns en labyrint, ananasträdgård, souvenirbutik, lekplats osv. Inne i souvenirbutiken sålde de pineapple whip, som var en blandning mellan mjukglass och frozen yoghurt, men gjord i princip helt på ananas. Det var verkligen helt underbart gott, önskar att det gick att köpa i Michigan eller i Sverige! Köpte souvenirer till mina värdsystrar (och mig själv) där, läderarmband med deras Hawaiianska namn ingraverade, väldigt söta. Libby och Jocee blev glada för det också.

Vi fortsatte sedan vidare till the North Shore och en gammal surfarstad, var jättefint där men vi stannade endast för mat. Fanns ananashamburgare där som många testade, men då jag insett att jag är lite känslig mot ananas (får utslag runt munnen) höll jag mig till baconhamburgare. Vi passade på att besöka en surfarshop efter maten och var ganska coolt att se alla brädor, speciellt efter att ha fått testa själv dagen innan.

Efter maten åkte vi förbi många vackra stränder och stannade vid en för att ta bilder, innan vi nådde vårt slutliga mål: ett Polynesiskt kulturcenter. Det var en fin park med mycket att se på och testa, och vi spenderade hela eftermiddagen och kvällen där. Vi såg bland annat en teaterföreställning, testade att dansa ”huladans” och åt mat. Vi kom hem väldigt sent och nästan allihop somnade på bussen.

1 kommentar
Sokajna

Hej! Super snygg blogg! Jag ska åka iväg på ett utbytesår men har ingen aning om vilken försäkring jag ska ta. Har du något tips? :)

Svar: Åh du har tagit världens bästa beslut att bli utbytesstudent!! Vilken organisation åker du med? :)
Stina